Smultronställen

Njupeskär / Fulufjällets nationalpark

Njupeskär är Sveriges högsta vattenfall med sina 93 meter. Hit kan man gå både sommartid och vintertid. Absolut värt en resa. Läs mer här!

Grövelsjöns turiststation

På 816 meters höjd över havet hittar man Sveriges sydligaste fjällstation.

Hit kan man åka för att äta god mat, handla prylarna man glömde ta med, njuta av en spabehandling eller hyra skidorna, tältet, stövlarna och allt annat som man kan behöva.
En länk hit hittar du här!

Storsätra Fjällhotell

Hit kan man promenera från stugan. Här finns en restaurang och vi vill särskilt rekommendera deras viltbuffé som brukar vara en dag i veckan. De har också en relaxavdelning med badtunna nere vid älven som är mysig att bada i.
Här är länken!

Lövåsgården

Vintertid går det fantastiskt fina spår mellan Grövelsjön och Lövåsen. Dubbelspår med skejtmöjlighet. Ren Vasaloppsklass! Och vid andra ändan ligger Lövåsgården där man kan vila en stund och ta en fika. Varför inte en våffelbuffé!

Hundspann!

Testa nått nytt och spännande. Att köra sitt eget hundspann är något utöver det vanliga! Adventure Dreams ligger i Idre ca 4 mil från Grövelsjön.

Fjällvandring

Oavsett om man vill göra dagsturer eller flerdagarsturer så är fjällen i Grövelsjön idealiska. Lagom lättgångna, vackra vyer och toppar att bestiga.
Inom dagstursavstånd finns t.ex Storvätteshågna, Dalarnas högsta topp. Eller varför inte en sväng till Töfsingdalens nationalpark eller Hävlingen?

Båttur på Grövelsjön

Ta MS Sylöra över sjön och utforska den norska sidan!

En båttur på Femunden

Femunden är Norges största sjö. Från Elgå i söder och uppför sjön går daglig färgetrafik med MS Faemund II

Rid ut!

Att rida i fjällen behöver inte vara en dum idé. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så lär det finnas en häst som passar dig!
Kolla här!